Augustijnbier: geen klooster zonder bier

U vraagt zich af waarom zoveel kloosters een eigen bier produceren? Er is een heel eenvoudige verklaring voor. Tijdens de Middeleeuwen was het drinkwater sterk verontreinigd, en daardoor was het veiliger om bier te drinken. Tijdens het brouwproces werd het water immers gekookt. De Paters Augustijnen hebben een eeuwenlange traditie op het vlak van bierbrouwen. Heel lange tijd werd dit in het klooster geproduceerd, de afgelopen decennia gebeurt de productie door brouwerij van Steenberge.

Ontdek en geniet van de 3 unieke Augustijnbieren:

Augustijn Blond

De blonde Augustijn is er één voor alle gelegenheden, een bier met een zachte en uitzonderlijk rijke smaak. Indien de Augustijn blond binnen de drie maanden gedronken wordt is de smaak fruitig en hoppig. Daarna wordt het bier rijper met een diepere kleur en smaak. Het bier past perfect bij kazen, pasteien, zelfs mosselen…

Augustijn Donker

De donkere Augustijn kent de afgelopen jaren een stijgende populariteit. Het bier is niet uitgesproken zoet, wat bij de meeste donkere bieren wel het geval is. Daardoor wordt het bier ook als aperitief of tijdens recepties gedronken. Augustijn donker past overigens perfect bij heel wat kazen en pasteien.

Augustijn Grand Cru

De Augustijn Grand Cru is het minder bekende bier. De Grand Cru, zeg maar Triple, is een bijzonder mooi en fijn bier dat steeds meer aanhangers telt. Het bier wordt geserveerd als stevig aperitief of bij kazen. Maar het is ook de perfecte drank bij – verschiet niet – visschotels en bouillabaise.

St-Stefanus

U bent in het buitenland en zoekt tevergeefs naar een Augustijn. Kijk dan even uit naar St.-Stefanus, de naam waaronder Augustijn in het buitenland verkocht wordt. Echt nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje op www.st-stefanus.com

Benieuwd naar één van onze bieren?

Contacteer ons